Menu Sluiten

 

Passe-partout

Een passe-partout zorgt voor afstand tussen het in te lijsten werk en het glas. Het heeft daarmee een beschermende functie. Daarnaast krijgt de inlijsting een rijkere uitstraling en kan het kunstwerk een mooi accent geven. Passe-partout kartonsoorten zijn in veel kleuren verkrijgbaar. Wij gebruiken uitsluitend pH-neutraal en gebufferd passe-partout karton van Moorman Karton.

Het assortiment omvat passe-partout- en museumkarton in een groot aantal kleuren, maten, uitvoeringen en kwaliteiten. Bovendien biedt Moorman een uitgebreide keus in aanvullende producten als achtertik-karton, zelfklevend karton en grijskarton.

Al het Moorman passe-partout- en museumkarton is van uitstekende kwaliteit. Deze kwaliteit is onderwerp van veelvuldig onderzoek, dat zowel door Moorman zelf als door onafhankelijke onderzoeksinstituten wordt uitgevoerd.

Moorman heeft een zeer uitgebreide collectie passe-partout karton die bestaat uit wel 600 kleuren in meer dan 1800 specificaties met papieren, suède of linnen voorzijde. Met standaard, white kern, witte zuurvrije cellulose, gekleurde of zwarte kern. Bron: Moorman Karton.


Glas

De lijstenmaker heeft een aantal glas soorten met elk andere eigenschappen:

Perfect White Clear: 40% uv helder wit floatglas 2,0 mm
Bij vervangbare kunstwerken met beperkte commerciële en/of sentimentele waarde en waarbij visueel voorkomen belangrijk is en waarbij het glas alleen maar een beschermende functie tegen stof en vuil heeft.

Perfect White Gloss Control: 40% uv éénzijdig ontspiegeld 2,0 mm
Bij inlijstingen met een beperkte commerciële en sentimentele waarde waarbij het glas naast een beschermende functie tegen stof en vuil ook een te sterke reflectie moet ombuigen.

Perfect White ArtGlass: 70% uv glas 2,0 mm
Bij kunstwerken en inlijstingen waarbij visueel voorkomen belangrijk is.
ArtGlass is nauwelijks zichtbaar door de anti reflectie coating. ArtGlass uv70 is vanwege de goede prijs-kwaliteit verhouding het meest gekochte glas.

Perfect White Artglass wordt gebruikt door diverse musea zoals het Rijksmuseum en het Kröller-Müller Museum.

Bron: Wybenga Glashandel.