Menu Sluiten

Contact

Parkeren in Steenwijk is 2 uur gratis in de blauwe zones met parkeerschijf. De dichtstbijzijnde parkeergelegenheid is de parkeerplaats Prinsenhoven, tegenover de toren ingang van de Grote Kerk. Vanuit daar is het 1 minuut lopen naar onze winkel, tussen Muurling Opticiens en Salsa Mode. U kunt ook parkeren bij de Albert Heijn en van daaruit over de Woldpromenade richting het centrum lopen.

Woldpromenade 6, 8331JG Steenwijk. Telefoon: 0521-511247. Email

Vanwege de grote keus aan lijsten en de verschillende combinaties van materialen is het niet altijd mogelijk telefonisch of via email een prijsopgave te geven voor een inlijsting. U kunt vrijblijvend bij ons in de winkel, bij voorkeur met uw meegebrachte kunstwerk, de mogelijkheden bespreken.

Ieder zijn vak. Voor de volgende overige zaken kunt u terecht bij:

Kunstenaarsbenodigdheden: De Vos Verf, Kaasweg 1 in Tuk.
Voor het afdrukken of retoucheren van foto’s: Foto Jan Vredenburg, Woldpromenade 19 in Steenwijk
Schilderij schoonmaak en restauratie: Atelier Marten Bos in Noordwolde.
Document restauratie: boekbinderij Boek Totaal, Woldpromenade 32 in Steenwijk.
Antieke prenten en historische kaarten: Gould Maps, in Steenwijk.

 


Kosten

“Wat kost iets inlijsten, zo ongeveer?”

Dit is een veel gestelde vraag van klanten die even in de winkel komen kijken omdat ze thuis nog iets hebben liggen wat ze misschien willen inlijsten.

“Iets laten inlijsten” wordt vaak geassocieerd met “duur”. En dat is natuurlijk een relatief begrip. Wat voor de één misschien “duur” is, is voor de ander een waardevolle investering in hun kunstwerk. Een goede inlijsting bestaat uit hoge kwaliteit materialen en staat niet in verhouding tot een lijstje van namaak hout en plastic glas van de Action of de Ikea.

Naast dat een inlijsting een esthetische waarde toevoegt aan het werk, heeft het ook een conserverende factor; het beschermen van het werk tegen invloeden van buitenaf zoals stof en uv-straling. Een inlijsting maakt het werk zelf niet alleen mooier, het heeft dus ook een beschermende functie zodat het over de jaren ook mooi blijft. Daarom werken wij uitsluitend met pH-neutrale materialen en bij voorkeur met minimaal 70% uv-werend glas (Art-Glass).

De prijs van een complete inlijsting is dus van een groot aantal factoren afhankelijk.

De prijs van een hout of aluminium lijst hangt af van de maat, het soort profiel, de afwerking, en de leverancier. Onze lijstenmakerij heeft 3 leveranciers die voor een deel zelf lijsten fabriceren en een deel uit landen zoals bijvoorbeeld Italië importeren.

Dus achter een lijst zit nog een hele industrie, van houtkap tot afwerking en transport. Daar komt bij dat bijna al het afwerken van een staaflijst, zoals het kleuren of het aanbrengen van een folie, met de hand gedaan wordt.

In onze winkel is er keus uit ongeveer 1000 profielen, zodat er bijna altijd een lijst te vinden is die bij het kunstwerk en bij uw interieur past.

Dan zijn er de materiaalkosten zoals een passe-partout, het glas, opplak karton of karton ter versteviging, het ophang materiaal, plakband, spijkers of nietjes etc. Daarbij komt de arbeid ofwel de tijd die de lijstenmaker nodig heeft om alles te assembleren. In onze lijstenmakerij wordt alles op onze locatie gemaakt. Alleen de lijsten worden verstek gezaagd besteld bij de lijsten fabriek.

Ook ligt het eraan wát er ingelijst moet worden. Een zeefdruk? Aquarel? Familie foto? Borduurwerk? Schilderij op doek? etc.

Verschillende werken vereisen verschillende technieken. Ook dit bepaalt de prijs.

Daarom kunt u het beste uw in te lijsten werk naar de lijstenmaker brengen zodat we samen kunnen kijken welke inlijsting er het beste bij past. Als alle nodige onderdelen dan compleet zijn kan er een prijs bepaald worden. Ook bij een kleiner budget komen we er meestal wel uit.

Om deze redenen is het niet altijd mogelijk telefonisch of via email een prijsopgave te geven voor een inlijsting. U kunt vrijblijvend bij ons in de winkel, bij voorkeur met uw meegebrachte kunstwerk, de mogelijkheden bespreken.


 

Leveringsvoorwaarden

Leveringsvoorwaarden en begrippen:
Wij hanteren transparantie en geen verborgen kosten. Als u een order plaatst krijgt u een gedetailleerde opdrachtbon van alle kosten en materialen.
Wij gebruiken voornamelijk pH-neutrale en / of zuurvrije materialen zoals tape en passe-partout karton.
Kostbare of originele werken en documenten worden bij voorkeur en in overleg conserverend ingelijst.
Uw werk wordt zorgvuldig bewaard en op locatie ingelijst en is verzekerd tegen schade.
Ingelijst maatwerk kan niet kosteloos retour of aangepast worden. Een inlijsting met maat lijst duurt ongeveer 1 à 2 weken, u wordt gebeld wanneer het klaar is.
Niet opgehaald werk wordt na 3 maanden eigendom van de lijstenmakerij, er kan dan geen aanspraak meer op gemaakt worden.
In overleg kan er betaald worden via factuur. Betalingstermijn via bank of factuur is 14 dagen.

Begrippen:

Zichtmaat: Dit is de maat van het kunstwerk en het gedeelte wat zichtbaar is binnen een passe-partout of een lijst.

Sponningmaat/glasmaat: Dit is de binnenmaat van de lijst. De sponning is meestal 0,5cm breed. De sponningmaat is meestal 2mm groter dan de glasmaat.

Lijst breedte en totaal cm’s: middels de lijstmaat en lijst breedte wordt het totaal aantal cm’s berekend wat nodig is om de vier kanten van de lijst verstek te zagen. Het verstekzagen en krammen/lijmen van de lijst zit bij de prijs van de lijst inbegrepen.

Stack / fillet/spacer:
Met een stack wordt bedoeld het op elkaar stapelen van meestal 2 lijsten voor het verkrijgen van een mooie combinatie of voor het verbreden van een lijst.
Een fillet is een smalle strip voor het creëren van een extra binnenrand van een lijst.
Een spacer is een afstandhouder tussen het kunstwerk en het glas. Dit kan een houten latje zijn, een speciale plastic strip of een reep passe-partout karton. Een spacer wordt meestal gebruikt zodat het glas het kunstwerk (bijvoorbeeld een foto) niet aanraakt en er aan blijft plakken. Of om diepte te creëren bij het inlijsten van objecten.

Passe-partout: wij gebruiken uitsluitend zuurvrij passe-partout karton en andere zuurvrije kartons van het merk Moorman. Een los besteld passe-partout wordt geleverd met een zuurvrij schut vel. Zo heeft u altijd een goede achtergrond voor uw kunstwerk en het houdt het passe-partout stevig tijdens transport.

Tapes en vastzetten: Voor het vastzetten van (papieren) kunstwerken gebruiken wij zuurvrije tapes van papier of linnen. Sommige tapes hebben een permanente verbinding, andere tapes met een lijm op waterbasis zijn verwijderbaar. Zeer waardevolle kunstwerken of documenten worden op hun plaats gehouden middels zuurvrije plastic strips. De mate waarin een kunstwerk permanent of verwijderbaar wordt vastgezet is afhankelijk van het soort kunstwerk.

Plakken: Alleen niet-waardevolle kunstwerken die vervangbaar of reproduceerbaar zijn worden permanent opgeplakt (posters, drukwerk, foto’s etc.) Origineel, al dan niet gesigneerd werk wordt niet behandeld en alleen middels zuurvrije, verwijderbare tapes vastgezet.

Originele aquarellen kunnen in overleg worden opgespannen, daar vooral aquarel papier erg kan golven of bobbelen. In sommige gevallen kan een kunstwerk worden “gevlakt” door het vochtig maken van de achterkant en dan onder gewicht te laten drogen. Dit kan niet in alle gevallen en het kan voorkomen dat er een bobbel of golf in het papier zit dat er niet uit kan. Dit zal men moeten accepteren zoals het is.

Plakken kan worden gedaan met de hand, in een rollen pers (koud plakken) of in een vacuüm pers (warm plakken).
Plakken op polystyreen (een kunststof plaat) wordt vaak gedaan bij foto’s of andere werken met een hoogglans.
Plakken middels de rollen pers op poster karton is permanent. Warm plakken in de vacuüm pers is 1 maal weer verwijderbaar.
Plakken resulteert vrijwel altijd in een waardeverlies van het kunstwerk en wordt daarom nooit toegepast op origineel werk.

Borduurwerk: moet gewassen en gestreken en bij voorkeur opgerold aangeleverd worden. Losse draadjes moeten afgeknipt of weg gestopt zijn. Het borduurwerk wordt door de lijstenmaker “op draad” opgespannen middels het rijgen of veteren van een garen aan de achterzijde. In veel gevallen moet er daarom eerst een stuk extra rand borduurstof aan gezet worden met de naaimachine. Daarvoor worden kosten in rekening gebracht. Zit er al genoeg borduurstof rondom dan is dit niet nodig.

Achtertik karton: Dit is meestal een zwart gemarmerd karton dat de achterzijde van de inlijsting dicht maakt zodat er geen stof, vuil of insecten in kunnen. Zorgt ook voor extra stevigheid. Soms wordt er een stevig stuk paper gebruikt in plaats van karton.

Montage/arbeidskosten: bestaat uit 7 categorieën en is een inschatting van de verwachte arbeidsduur voor het van begin tot eind maken van de opdracht. Hierbij zijn inbegrepen alle nodige handelingen zoals meten, het snijden van glas en karton, plakken, vastzetten, lijmen en krammen van de lijst, afwerken van oneffenheden, inpakken en het contact met de klant.

 


Privacybeleid:
Lijstenmakerij Steenwijk is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring.

Contactgegevens:
Woldpromenade 6
8331JG Steenwijk
Tel. 0521-511247

Persoonsgegevens die wij verwerken
Lijstenmakerij Steenwijk verwerkt uw persoonsgegevens doordat u gebruik maakt van onze diensten en/of omdat u deze zelf aan ons verstrekt.

Hieronder vindt u een overzicht van de persoonsgegevens die wij verwerken:
– Voor- en achternaam
– Adresgegevens
– Telefoonnummer
– E-mailadres

Met welk doel en op basis van welke grondslag wij persoonsgegevens verwerken
Lijstenmakerij Steenwijk verwerkt uw persoonsgegevens voor de volgende doelen:
– Het verwerken van uw opdracht
– Het afhandelen van uw betaling
– U te kunnen bellen of e-mailen indien dit nodig is om onze dienstverlening uit te kunnen voeren
– U te informeren over wijzigingen van onze diensten en producten
– Om goederen en diensten bij u af te leveren
– Lijstenmakerij Steenwijk verwerkt ook persoonsgegevens als wij hier wettelijk toe verplicht zijn, zoals gegevens die wij nodig hebben voor onze belastingaangifte.

Hoe lang we persoonsgegevens bewaren
Lijstenmakerij Steenwijk bewaart uw persoonsgegevens om de doelen te realiseren waarvoor uw gegevens worden verzameld.
Opdrachtbonnen worden zoals verplicht in de wet, minimaal 7 jaar bewaard. Uw persoonsgegevens worden verder voor onbepaalde tijd bewaard tenzij wij opdracht krijgen deze te verwijderen. Het kan namelijk van pas komen om een oude opdrachtbon op te zoeken met informatie over inlijstwerk.

Delen van persoonsgegevens met derden
Lijstenmakerij Steenwijk verstrekt uitsluitend aan derden en alleen als dit nodig is voor de uitvoering van onze overeenkomst met u of om te voldoen aan een wettelijke verplichting.

Cookies, of vergelijkbare technieken, die wij gebruiken
Lijstenmakerij Steenwijk gebruikt alleen technische, functionele en analytische cookies die geen inbreuk maken op uw privacy. Een cookie is een klein tekstbestand dat bij het eerste bezoek aan deze website wordt opgeslagen op uw computer, tablet of smartphone. De cookies die wij gebruiken zijn noodzakelijk voor de technische werking van de website en uw gebruiksgemak. Ze zorgen ervoor dat de website naar behoren werkt en onthouden bijvoorbeeld uw voorkeursinstellingen. Ook kunnen wij hiermee onze website optimaliseren. U kunt zich afmelden voor cookies door uw internetbrowser zo in te stellen dat deze geen cookies meer opslaat. Daarnaast kunt u ook alle informatie die eerder is opgeslagen via de instellingen van uw browser verwijderen.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen
U heeft het recht om uw persoonsgegevens in te zien, te corrigeren of te verwijderen. Daarnaast heeft u het recht om uw eventuele toestemming voor de gegevensverwerking in te trekken of bezwaar te maken tegen de verwerking van uw persoonsgegevens door Lijstenmakerij Steenwijk en heeft u het recht op gegevensoverdraagbaarheid. Dat betekent dat u bij ons een verzoek kunt indienen om de persoonsgegevens die wij van u beschikken in een computerbestand naar u of een ander, door u genoemde organisatie, te sturen. U kunt dit verzoek indienen via mail info@lijstenmakerijsteenwijk.nl

Hoe wij persoonsgegevens beveiligen
Lijstenmakerij Steenwijk neemt de bescherming van uw gegevens serieus en neemt passende maatregelen om misbruik, verlies, onbevoegde toegang, ongewenste openbaarmaking en ongeoorloofde wijziging tegen te gaan. Als u de indruk heeft dat uw gegevens niet goed beveiligd zijn of er aanwijzingen zijn van misbruik, neem dan contact op via info@lijstenmakerijsteenwijk.nl